Secure Socket Layer (SSL)

Vad är SSL?

Secure Socket Layer (SSL) används för att kryptera trafik mellan en hemsida på en webbserver och en besökare från en webbläsare.

På så sätt är det omöjligt för obehöriga att “avlyssna” trafiken mellan hemsidan och besökaren. Tekniken används ofta för att skydda ditt lösenord till hemsidan (WordPress-inloggning t ex) eller vid betalningsmomentet i en e-handel där person- och kortuppgifter registreras och skickas mellan server och besökare. Vi arbetar mot att samtliga våra kunder ska använda SSL på sina sidor inom kort.

Google gillar SSL

Google Chrome varnar för sajter där information skickas okrypterat utan SSL-certifikat (https). För att Google ska markera din sida som säker i adressfältet i Chrome behöver du installera ett SSL-certifikat på ditt domännamn och få en https-webbadress. Detta hjälper vi dig med så klart! Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Att visas som säker i Chrome är inte den enda fördelen med SSL, här är ytterligare tre fördelar:

  • SSL ökar säkerheten för besökare till din sajt. SSL krypterar trafiken mellan sajten och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t ex inloggnings- eller kontouppgifter).

  • SSL omvandlar din hemsidas besökare till kunder. Med SSL får din hemsida en https-webbadress (ofta även en hänglåssymbol) som visar att din sajt är säker. Det ökar chansen att dina besökare väljer att handla hos just dig.

  • SSL hjälper din hemsida uppåt i Googles sökresultat. Med ett SSL-certifikat premieras din sajt i Googles sökresultat framför sidor som saknar SSL och https-adresser.

Hur vet jag om en hemsida använder SSL?

Står det https:// istället för http:// före domännamnet i webbläsarens adressfält så är anslutningen krypterad. Ofta visas också ett hänglås i adressfältet som visar att anslutningen är krypterad och säker.

Vilka SSL-certifikat erbjuder vi?

Vi erbjuder två olika SSL-certifikat som registreras och förnyas årsvis eller flerårsvis (ju fler år du registrerar, desto billigare). 

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

// Design from Sweden | Tfn. 0491-222 22Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Taggar: SSL, Google

TIPS & NYHETER

Varför uppdatera webbplats?
Joomla Wordpress Webdesign

Varför uppdatera webbplats?

Varför ska du uppdatera hemsidan löpande? Vi får ofta frågan om varför det krävs löpande underhåll...

Läs mer

Webbshop
Webshop Pekskärm Webbdesign

Webbshop

Webbshop på gång Ny webbshop under utveckling för Tekniklagret.

Läs mer

God Jul!
God Jul

God Jul!

God Jul Från vännerna på Design from Sweden.

Läs mer

Kontakt